JOUW PERSOONLIJKE CHECKLIST ALVORENS TE BESLISSEN OM JE TE LATEN TATOEËREN

o Ben je kerngezond, of ben je tijdelijk verzwakt door een verkoudheid bijvoorbeeld?

Heb je één of andere chronische ziekte? Volg je een immunosuppressieve behandeling met biologische, oncologische geneesmiddelen of andere geneesmiddelen die je organisme geheel kunnen aantasten en de reacties ervan kunnen veranderen?

 

o Heb je een chronische infectie zoals HIV, virushepatitis of een soortgelijke ernstige chronische infectie?

 

o Lijd je aan meer verbreide huidziekten, zoals eczeem of psoriasis, of ben je drager van gevaarlijke bacteriën zoals penicilline resistente stafylokokken (MRSA) of andere resistente bacteriën (ESBL)? Dan kunnen die zich uitbreiden naar je nieuwe tatoeage.

 

o Heb je aanleg tot het vormen van afschuwelijke littekens, in het bijzonder van keloïden?

 

o Lijd je aan bloedstollingsstoornissen of word je behandeld met bloedverdunners?

 

o Heb je een ziekte die wordt gekenmerkt door plotse aanvallen, epilepsie, hartritmestoornissen, enz.?

 

o Heb je een rubberallergie met overgevoeligheid voor latex? In dat geval kan een tatoeage je leven in gevaar brengen omdat de rubberen handschoenen van de tatoeëerder een aanval kunnen veroorzaken.

Indien de tatoeëerder dit weet, kan er veilig gewerkt worden met nitrile handschoenen.

 

o Heb je een ernstige nikkelallergie of misschien een chroomallergie? Alle inkt bevat sporen van nikkel, sommige inkt heeft een grotere nikkelconcentratie dan andere.

 

o Ben je bloedgever? Als bloedgever is je gezondheid gedurende zes maanden na een tatoeage twijfelachtig. Je mag pas opnieuw bloed beginnen geven na een verklaring dat je geen HIV en hepatitis hebt die bij tatoeage kunnen worden doorgegeven.

 

o Ben je zwanger, of wil je zwanger worden, of ben je misschien zwanger zonder het te weten? Denk er dan aan dat tatoeage inkt chemische stoffen kan bevatten die de celdeling aantasten en die mogelijk schadelijk zijn voor de fœtus, in het bijzonder bij het begin van de zwangerschap. Geen enkele inkt is zonder gevaar als je zwanger bent.

 

o Ben je emotioneel instabiel, voel je je gestrest of angstig voor het tatoeageproces? Doe het dan niet: een tatoeage voegt steeds een risico toe dat er daarvoor niet was.

 

o Heb je goed nagedacht over de tekening van de tatoeage? Kies de tekening met zorg en vermijd extreme afbeeldingen of afbeeldingen waarvan je spijt zal krijgen (enkele voorbeelden uit de realiteit: een kat die een broodje met kaas aan het eten is, een penis in erectie, beide in grote tatoeages aangebracht op de benen van jonge meisjes).

 

o Heb je nagedacht over toekomstige werkaanbiedingen? Bedrijven die zichtbare tatoeages niet tolereren, zullen je niet aannemen en zichtbare tatoeages kunnen je carrièreperspectieven binnen een bedrijf beperken.

 

o Zal je die tatoeage over 10, 20, 30 jaar nog mooi vinden? De mode verandert!

 

o Jonger dan 18? Laat je niet tatoeëren onder de 18 jaar en moedig ook anderen niet aan om een tatoeage te laten zetten.

011 96 18 01

Astridlaan 243, 3900 Overpelt, Belgium

©2018 by Skins bodyart Tattoo Piercing.